Pogosta vprašanja

Za odgovor posameznega vprašanja kliknite puščico na desni strani vrstice z vprašanji.

MATERIAL

WoodCore plošče se ne cepijo, ne razpadajo, ne gnijejo in se ne razkrajajo, kar pod normalnimi pogoji uporabe krijemo tudi s 15 letno omejeno garancijo. WoodCore plošče niso odporne proti težkim obremenitvam in udarcem, s časom lahko nekoliko posvetlijo (5-10%) zato barvne variacije niso krite z garancijo. Garancija ne velja v primeru, ko je montaža desk neustrezna.

WoodCore deske ne spremenijo barve in ne posivijo. Barva desk za 5-10% posvetli.

PVC (polivinil klorid) plastika naj bi bila za naše zdravje in za okolje škodljiva, medtem ko je HDPE (polietilen visoke gostote) plastika nenevarna, saj najtežje izpušča kemikalije v vodo.

WoodCore WPC deske je pred montažo potrebno hraniti v suhem in zračnem prostoru.
Podlaga za shranjevanje naj bo ravna in čista.
V primeru neustreznega skladiščenja se reklamacija ne upošteva.

WoodCore deske ne potrebujejo vzdrževanja – oljenja, barvanja.

WoodCore WPC deske so izdelane brez organskih ali vlaknatih snovi, zato plesen in lišaji ne morejo prodreti v ploščo in nimajo vira prehrane. 

Priporočamo periodično čiščenje desk z vodo, ker tako preprečujemo nabiranje cvetnega prahu, umazanije in posledično preprečimo razvoj plesni, mahov ali lišajev na površini plošče. Za čiščenje priporočamo uporabo visokotlačnih čistilcev s katerimi lahko odpravimo vso umazanijo.

Da, na severni strani lahko pride do pojava mahu in lišajev, saj je površina deske brušena.

Zato priporočamo redno čiščenje desk z vodo.

Deske so na zalogi, vendar je potrebno zalogo preverjati.

Čeprav imamo veliko odtenkov in profilov se lahko zgodi da zaloga določenega profila poide. V tem primeru naročimo novo dobavo in tudi zbiramo rezervacije za naslednje pošiljke.

Dobava in montaža materiala sta lahko zato med sezono daljša.

Količine ki jih izračunamo so načeloma točne. Raje vidimo, da stranke donaročijo material, saj vračil ne moremo sprejemati nazaj, ker se odtenki med serijami desk lahko razlikujejo.

Možno je vrniti  samo pritrdilni material po paketih.

Ni mogoče vrniti materiala, ki je bil posebej naročen za stranko.

DOSTAVA

Dostava je z doplačilom in je odvisna od kraja dostave in teže naročila.

Zbirnik dostava pomeni, da manjša naročila iz ene smeri združimo in si stranke delijo strošek dostave. Individualna dostava je z doplačilom.

Ne, ob dostavi mora biti prisotna vsaj ena oseba za pomoč pri razkladanju materiala.

Material je naložen na roke v paketih. Bolj kot sama teža je problematična dolžina materiala, zato za pomoč potrebujemo vsaj še eno osebo. Če je teža paketa (2 kosa 4m deske) 20 kg, vsaka oseba nese 10 kg.

Naši glavni produkti so načeloma daljših dolžin, tako da je odvisno od naročila (dolžina, širina in teža paketa) ali je mogoče poslati paket preko kurirjev – imajo namreč omejitve glede dolžin paketov cca 1,5-2m.

TERASE

Za ponudbo nam najprej pošljete dimenzije terase, v primeru naročila in naše montaže se monterji oglasijo pri vas in naredijo točno izmero.

Lahko vam pripravimo okvirno ponudbo za 20 m2. Če si želite bolj točno ponudbo pošljite mere terase – širina, dolžina, saj imamo deske določenih dimenzij in vam na podlagi dimenzij lahko svetujemo smer polaganja in predlagamo optimalen izkoristek. V primeru, da želite dostavo ali montažo sporočite še naslov objekta. Pomemben podatek, ki lahko vpliva na izkoristek desk oz. smer polaganja je tudi ali je možno vijačenje v podlago ali ne.

Najbolj optimalna podlaga je betonska plošča s padcem. Podlaga je stabilna in tudi čiščenje je enostavno.

Deska dolžine 4m razteza 12 mm (cca -30 stopinj do +40 stopinj).

V primeru da so podložne letve v razmaku 33-40 cm (center) do zvijanja desk ne more priti.

Deske morajo prav tako biti ustrezno pritrjene z distančniki. Torej distančnik ne sme biti preveč oddaljen od roba deske.

Deske se lahko zvijajo tudi v primeru, če ima terasa neravnine in so bile uporabljene WPC podložne letve. V primeru neravnin priporočamo uporabo podložnih cevi iz aluminija.

WPC podložne letve se lahko podlagajo samo ploskovno, ne točkovno, torej v tem primeru je potrebno uporabiti podložne cevi iz aluminija in jih ustrezno podlagati.
V primeru, da ima terasa neravnine in se uporabi WPC podložne letve se bodo podložne letve posedle tako kot je teren in posledično tudi deske za teraso.

Standardna višina je 5,5 ali 6,5 cm – deska je debeline 2,5 cm + 3×4 cm podložna letev.

Minimalna višina terase pa je lahko 4,5 cm – deska je debeline 2,5 cm + 2 cm alu cev.

Za niveliranje do te višine uporabimo podložne letve iz aluminija katere lahko tudi točkovno podlagamo.

Če je potrebno doseči višjo višino se lahko uporabijo tudi buzoni in alu podložne letve (ne wpc).

 

V primeru, da so na terasi uporabljeni naši standardni plastični distančniki ni potrebno podreti celotne terase. Odvijači se zaključna letev in vijaki z distančniki okrog deske.

Za lastno montažo potrebujete ustrezno orodje in navodila, katera so na voljo na naši spletni strani. V primeru dodatnih vprašanj nas lahko pokličete.

Visokotlačni čistilec lahko popolnoma približamo deski, vendar če madeža še vedno ni mogoče odstraniti lahko uporabimo krtačo ali brusni papir z granulacijo 40 (groba).

En kvadratni meter terase tehta približno 25kg, kar pomeni, da je teraso težko dvigati in tega ne priporočamo. Z visokotlačnimi čistilci namreč lahko odpravimo vso umazanijo, tudi tisto ki je med podložnimi letvami. Zaključna letev je nekaj milimetrov krajša, da je omogočeno odtekanje vode in umazanije.

Seveda, v tem primeru podložnih letev ne bi privijačili v tla. Preverite samo višino, ki je na voljo do vrat – standardno je 5,5 ali 6,5 cm – minimalno pa 4,5 cm. V primeru, da ploščice že odstopajo priporočamo odstranitev ploščic.

V primeru hidroizolacije se podložne letve ne pritrdijo v tla. Pod podložne letve se položi guma (ali filc in ostali trakovi) katera zaščiti tla pred poškodbami.

Podkonstrukcija pa se lahko poveže s kotniki.

Deske v različnih dolžinah niso nujno iz iste serije tako da je lahko odtenek desk kakšen % drugačen. Prav tako so deske narejene na različnih strojih in rebra niso popolnoma enaka pri deski 4m in 2,2m. Na eni terasi običajno uporabimo deske iste dolžine (razen npr. ko gredo 2,2m deske pravokotno na 4m – vseeno se preveri barva).

Odvisno od vrste in kvalitete lesa. V primerjavi s kvalitetnejšimi lesovi, je cena na kvadrat nižja.

OGRAJE

  1. Cena je odvisna od izbranega profila.
  2. Cena je odvisna tudi od razmaka med deskami oz. števila desk na višino
  3. Cena na meter je odvisna ali potrebujete tudi konstrukcijo, montažo ali samo deske.
  1. Za ponudbo na obstoječo konstrukcijo za prečno postavitev nam najprej posredujete tloris ograje z razmaki med stebri (višina, dolžina, širina, željeni razmak med deskami oz. število desk na višino, izbrani profil). Deske so namreč določenih dolžin in bodo spajane na stebru. Na podlagi tlorisa vam lahko izračunamo optimalen izkoristek.
  2. Za pokončno ograjo potrebujemo dolžino, višino ograje in razmak med deskami.
  3. Za izdelavo nove ograje potrebujemo dolžino, širino, višino ograje, razmak med deskami in izbrani profil.

Stebričke ponujamo samo v kompletu z našo montažo.

Obstoječo konstrukcijo lahko obdržite, vendar je potrebno upoštevati maksimalne razdalje med stebrički za posamezne profile.

Priporočamo, da najprej pomerite razmak med obstoječimi stebri.

Maksimalen razmak za prečno postavitev je 133-145 cm.

Maksimalen razmak med stebri za pokončno postavitev je 200 cm.

Razdalja za prečno postavitev desk je prevelika. Za WPC deske je potrebno na sredini med stebrički dodati nov steber.

V kolikor imate konstrukcijo pripravljeno za pokončno ograjo – torej zgornjo in spodnjo cev se doda vmes povezava.

Druga možnost je, da konstrukcija ostane taka kot je in izberete pokončno ograjo – potrebujete zgornjo in spodnjo cev za pritrditev.

Deska ni primerna za prečno postavitev. Zaradi debeline 12mm bi se vodoravno postavljena deska rahlo zvijala.

Vijačenje WPC materiala iz notranje strani je mogoče samo pri profilih, ki imajo v notranjosti alu cev – to je pri nas samo profil romb in kmalu prihaja tudi nov profil. Za vse ostale profile velja obvezno vijačenje skozi desko v cev.

Seveda, za korita je potrebno pripraviti kovinsko konstrukcijo v razmaku 70 cm.

Ne, obvezno vijačenje z vrha navzdol. Ročaj se vijači v razmaku 70cm-80cm skozi ročaj v nosilno letev. 

Tudi lepljenje ročaja zaradi raztezanja materiala ne pride v poštev.

FASADE

WPC deske ne bodo posivele, barva bo posvetlila 5-10%.

Deske je potrebno oprati v kolikor te naloge dovolj dobro ne opravi dež.

Maksimalna razdalja med macesnovimi morali je 80 cm.

Pri fasadi s profilom KUBO je razmak med deskami poljuben, tudi profil obračate po želji.

Pri profilu romb pa bo v primeru večjega razmaka viden pritrdilni material (fasadni klipi).

Cena na kvadratni meter je najprej odvisna od izbire profila – romb ali kubo. Trenutno imamo profila v različnih dolžinah in pri pokončni fasadi tudi višina fasade vpliva na ceno zaradi izkoristka desk.

 Glede podkonstrukcije in pritrdilnega materiala pa je težko podati oceno brez, da dobimo vsaj dimenzije fasade – dolžina, višina. V primeru, da so na tistem delu fasade tudi okna potrebujemo vse dimenzije okrog oken. Kjer gre za ožje predele kot so na primer detajli pri oknih je pritrdilnega materiala več.

Pri profilu kubo je možno izbirati tudi razmak ter kako je profil obrnjen, torej različne cene na kvadratni meter.