Pogosta vprašanja

Za odgovor posameznega vprašanja kliknite puščico na desni strani vrstice z vprašanji.

MATERIAL

WoodCore plošče se ne cepijo, ne razpadajo, ne gnijejo in se ne razkrajajo, kar pod normalnimi pogoji uporabe krijemo tudi s 15 letno omejeno garancijo. WoodCore plošče niso odporne proti težkim obremenitvam in udarcem, s časom lahko nekoliko posvetlijo (5-10%) zato barvne variacije niso krite z garancijo. Neupoštevanje navodil montaže lahko izniči garancijo. 

WoodCore deske ne spremenijo barve in ne posivijo. Barva desk za 5-10% posvetli.

PVC (polivinil klorid) plastika naj bi bila za naše zdravje in za okolje škodljiva, medtem ko je HDPE (polietilen visoke gostote) plastika nenevarna, saj najtežje izpušča kemikalije v vodo.

WoodCore WPC deske je pred montažo potrebno hraniti v suhem in zračnem prostoru.
Podlaga za shranjevanje naj bo ravna in čista. Deske naj bodo na odlagalni podlagi po celotni dolžini in širini. V primeru neustreznega skladiščenja se reklamacija ne upošteva.

WoodCore deske ne potrebujejo vzdrževanja – oljenja, barvanja.

WoodCore WPC deske so izdelane brez organskih ali vlaknatih snovi, zato plesen in lišaji ne morejo prodreti v ploščo in nimajo vira prehrane. 

Priporočamo periodično čiščenje desk z vodo, ker tako preprečujemo nabiranje cvetnega prahu, umazanije in posledično preprečimo razvoj plesni, mahov ali lišajev na površini plošče. Za čiščenje priporočamo uporabo visokotlačnih čistilcev s katerimi lahko odpravimo vso umazanijo.

Na trgu je veliko različnih čistilnih sredstev in proizvajalec nima priporočil katera se lahko uporabijo, zato v primeru uporabe čistilnih sredstev najprej preverite reakcijo na manj vidnem delu.

Da, na severni strani lahko pride do pojava mahu in lišajev, saj je površina deske brušena.

Zato priporočamo redno čiščenje desk z vodo.

To se zgodi predvsem takrat, ko vsi predeli ne dobijo enake količine svetlobe in vode. Rezultat so lise prahu, ki postanejo vidne zlasti, ko voda že izhlapi. Več kot je svetlobe, pretoka zraka in vode na površini, manj je ta pojav opazen (če sploh). To pomeni, da je v primeru (delno) pokritih površin večja potreba po čiščenju. Povsem enak učinek je mogoče najti tudi na lesu, kamnu ali podobnih materialih v primerljivih pogojih. Vodni madeži se lahko pojavijo na prehodu med odkritimi in delno pokritimi površinami. Običajno lahko te vodne madeže odstranite z veliko čiste vode in običajnimi gospodinjskimi čistilnimi napravami. Ta učinek se sčasoma zmanjša, vendar ga ni mogoče popolnoma preprečiti. Ta učinek je zelo majhen na površinah, ki so izpostavljene intenzivni sončni svetlobi ali ki so popolnoma izprane z deževnico. Ti vodni madeži ne poslabšajo kakovosti materiala in zato niso razlog za reklamacijo.

Deske so na zalogi, vendar je potrebno zalogo preverjati.

Čeprav imamo veliko odtenkov in profilov se lahko zgodi da zaloga določenega profila poide. V tem primeru naročimo novo dobavo in tudi zbiramo rezervacije za naslednje pošiljke.

Dobava in montaža materiala sta lahko zato med sezono daljša.

Količine ki jih izračunamo so načeloma točne. Raje vidimo, da stranke donaročijo material, saj vračil ne moremo sprejemati nazaj, ker se odtenki med serijami desk razlikujejo.

Možno je vrniti  samo pritrdilni material po paketih.

Ni mogoče vrniti materiala, ki je bil posebej naročen za stranko.

Da, barvni odtenki med serijami odstopajo za nekaj odstotkov. Večja odstopanja lahko pridejo pri večbarvnih odtenkih: Rustic Oak in Rustic Walnut.

DOSTAVA in OSEBNI PREVZEM

Dostava je z doplačilom in je odvisna od kraja dostave in teže naročila.

Zbirnik dostava pomeni, da manjša naročila iz ene smeri združimo in si stranke delijo strošek dostave. Rok dostave je v tem primeru odvisen od naročil strank.

Individualna dostava je z doplačilom.

Ne, ob dostavi mora biti prisotna vsaj ena oseba za pomoč pri razkladanju materiala.

Material je naložen na roke v paketih. Bolj kot sama teža je problematična dolžina materiala, zato za pomoč potrebujemo vsaj še eno osebo. Če je teža paketa (2 kosa 4m deske) 20 kg, vsaka oseba nese 10 kg.

Naši glavni produkti so načeloma daljših dolžin, tako da je odvisno od naročila (dolžina, širina in teža paketa) ali je mogoče poslati paket preko kurirjev – imajo namreč omejitve glede dolžin paketov cca 1,5-2m.

Da, osebni prevzem je možen v delovnem času skladišča. Strankam priporočamo, da pred prevzemom pokličejo, da lahko že prej pripravimo material in dokumentacijo.

Opozorilo: Prosimo da preverite dolžino naročenega materiala, saj je za večino naših profilov potreben ustrezen prevoz. Deske se zvijajo v kolikor ne bodo podprte. V primeru da imate vozilo prekratko je potrebno deske podložiti po celotni dolžini in širini, povezati s povezovalnimi trakovi in dodati tablo za dolgi tovor.  

Material ni neodporen na praske, poškodbe zato tudi priporočamo, da pridete s čistim vozilom, npr. problem so kamenčki po tleh.

Razrez materiala je možen samo s predhodnim naročilom. Oseba, ki opravlja razrez namreč ni ves čas prisotna v skladišču zato se je potrebno za razrez materiala dogovoriti prej.

Stranke pa lahko same s svojim orodjem opravijo razrez pri nas v skladišču.

TERASE

Za ponudbo nam najprej pošljete dimenzije terase, v primeru naročila in naše montaže se monterji oglasijo pri vas in naredijo točno izmero.

Lahko vam pripravimo okvirno ponudbo za 20 m2. Če si želite bolj točno ponudbo pošljite mere terase – širina, dolžina, saj imamo deske določenih dimenzij in vam na podlagi dimenzij lahko svetujemo smer polaganja in predlagamo optimalen izkoristek. V primeru, da želite dostavo ali montažo sporočite še naslov objekta. Pomemben podatek, ki lahko vpliva na izkoristek desk oz. smer polaganja je tudi ali je možno vijačenje v podlago ali ne.

Najbolj optimalna podlaga je betonska plošča s padcem. Podlaga je stabilna in tudi čiščenje je enostavno.

Deska dolžine 4m razteza 12 mm (cca -30 stopinj do +40 stopinj).

V primeru da so podložne letve v razmaku 33-40 cm (center) do zvijanja desk ne more priti.

Deske morajo prav tako biti ustrezno pritrjene z distančniki. Torej distančnik ne sme biti preveč oddaljen od roba deske.

Deske se lahko zvijajo tudi v primeru, če ima terasa neravnine in so bile uporabljene WPC podložne letve. V primeru neravnin priporočamo uporabo podložnih cevi iz aluminija.

WPC podložne letve se lahko podlagajo samo ploskovno, ne točkovno, torej v tem primeru je potrebno uporabiti podložne cevi iz aluminija in jih ustrezno podlagati.
V primeru, da ima terasa neravnine in se uporabi WPC podložne letve se bodo podložne letve posedle tako kot je teren in posledično tudi deske za teraso.

Standardna višina je 5,5 ali 6,5 cm – deska je debeline 2,5 cm + 3×4 cm podložna letev.

Minimalna višina terase pa je lahko 4,5 cm – deska je debeline 2,5 cm + 2 cm alu cev.

Za niveliranje do te višine uporabimo podložne letve iz aluminija katere lahko tudi točkovno podlagamo.

Če je potrebno doseči višjo višino se lahko uporabijo tudi buzoni in alu podložne letve (ne wpc).

 

V primeru, da so na terasi uporabljeni naši standardni plastični distančniki ni potrebno podreti celotne terase. Odvijači se zaključna letev in vijaki z distančniki okrog deske.

Za lastno montažo potrebujete ustrezno orodje in navodila, katera so na voljo na naši spletni strani. V primeru dodatnih vprašanj nas lahko pokličete.

Umazanijo, ki se nabira med deskami je najlažje odstraniti z visokotlačnimi čistilci in z veliko količino vode. Med reže usmerimo curek in se pomikamo proti koncu terase. Zaključna letev je nekaj milimetrov krajša, da je omogočeno odtekanje vode in umazanije.

Visokotlačni čistilec lahko popolnoma približamo deski, vendar če madeža še vedno ni mogoče odstraniti lahko uporabimo krtačo ali brusni papir z granulacijo 40 (groba). V primeru brušenja bo na tem delu odtenek nekaj časa drugačen, saj so deske posvetlile z brušenjem pa pridemo do odtenka v globini.

En kvadratni meter terase tehta približno 25kg, kar pomeni, da je teraso težko dvigati in tega ne priporočamo. Z visokotlačnimi čistilci namreč lahko odpravimo vso umazanijo, tudi tisto ki je med podložnimi letvami. Zaključna letev je nekaj milimetrov krajša, da je omogočeno odtekanje vode in umazanije.

Seveda, v tem primeru podložnih letev ne bi privijačili v tla. Preverite samo višino, ki je na voljo do vrat – standardno je 5,5 ali 6,5 cm – minimalno pa 4,5 cm. V primeru, da ploščice že odstopajo priporočamo odstranitev ploščic.

V primeru hidroizolacije se podložne letve ne pritrdijo v tla. Pod podložne letve se položi guma (ali filc in ostali trakovi) katera zaščiti tla pred poškodbami.

Podkonstrukcija pa se lahko poveže s kotniki.

Deske lahko privijačite na kovinsko konstrukcijo, ki mora biti na maksimalnem razmaku 33-35 cm (center). V tem primeru vijakov ne nudimo. Pomembno je tudi da če so deske spajane na dolžino mora biti pri spojih na dolžino spodaj kovinska konstrukcija na vsaki strani spoja.
V primeru, da ne želite vsakih 35 cm prevrtati konstrukcije se lahko uporabijo WPC podložne letve, ki morajo biti na kovinski konstrukciji v isti smeri (ne kot mreža!), v primeru izdelave mreže se uporabijo alu cevi.

Deske v različnih dolžinah niso nujno iz iste serije tako da je lahko odtenek desk kakšen % drugačen. Prav tako so deske narejene na različnih strojih in rebra niso popolnoma enaka pri deski 4m in 2,2m. Na eni terasi običajno uporabimo deske iste dolžine (razen npr. ko gredo 2,2m deske pravokotno na 4m – vseeno se preveri barva).

WoodCore plošče niso odporne proti težkim obremenitvam, praskam in udarcem, zato je potrebno mesta na katerih lahko pride do večjih obremenitev dodatno ojačati. Odsvetujejo se ozke nogice stolov in miz na terasi, ker bi le te lahko poškodovale robove desk. Morebitni ostanki kamenčkov na čevljih lahko povzročijo razenje talne obloge.

Pri premikanju pohištva uporabite ustrezno zaščitno podlago, na nogice stolov, miz in ostalega pohištva nalepite namenske zaščitne filce, da ne pride do trajnih deformacij in vdrtja talne obloge. Odstranite vse ostre predmete, ki bi lahko površino talne obloge mehansko poškodovali.

Gladke strani desk imajo večjo možnost za vidne praske kot narebrene strani desk.

Odvisno od vrste in kvalitete lesa. V primerjavi s kvalitetnejšimi lesovi, je cena na kvadrat nižja.

Opomnik za vse kateri ste imeli poplavljeno teraso.

Čeprav je voda odtekla, so lahko prekati desk polni vode in blata.
Deske je potrebno demontirati in odstraniti vse kar se je nabralo v njih.

Voda v deskah lahko pozimi zmrzne in posledica tega je, da bodo deske naslednje leto pokale. Garancija tega ne pokriva.

Za vsa vprašanja lahko pokličete na telefon 064 123 030.

OGRAJE

  1. Cena je odvisna od izbranega profila.
  2. Cena je odvisna tudi od razmaka med deskami oz. števila desk na višino
  3. Cena na meter je odvisna ali potrebujete tudi konstrukcijo, montažo ali samo deske.
  1. Za ponudbo na obstoječo konstrukcijo za prečno postavitev nam najprej posredujete tloris ograje z razmaki med stebri (višina, dolžina, širina, željeni razmak med deskami oz. število desk na višino, izbrani profil). Deske so namreč določenih dolžin in bodo spajane na stebru. Na podlagi tlorisa vam lahko izračunamo optimalen izkoristek.
  2. Za pokončno ograjo potrebujemo dolžino, višino ograje in razmak med deskami.
  3. Za izdelavo nove ograje potrebujemo dolžino, širino, višino ograje, razmak med deskami in izbrani profil.

V tem primeru potem nudimo samo WPC material. Stebričke in ostale dodatke ponujamo samo v kompletu z našo montažo.

Obstoječo konstrukcijo lahko obdržite, vendar je potrebno upoštevati maksimalne razdalje med stebrički za posamezne profile.

Priporočamo, da najprej pomerite razmak med obstoječimi stebri.

Maksimalen razmak za prečno postavitev je 133-145 cm.

Maksimalen razmak med stebri za pokončno postavitev je 200 cm.

Razdalja za prečno postavitev desk je prevelika. Za WPC deske je potrebno na sredini med stebrički dodati nov steber.

V kolikor imate konstrukcijo pripravljeno za pokončno ograjo – torej zgornjo in spodnjo cev se doda vmes povezava.

Druga možnost je, da konstrukcija ostane taka kot je in izberete pokončno ograjo – potrebujete zgornjo in spodnjo cev za pritrditev.

Deska ni primerna za prečno postavitev. Zaradi debeline 12mm bi se vodoravno postavljena deska rahlo zvijala.

Vijačenje WPC materiala iz notranje strani je mogoče samo pri profilih, ki imajo v notranjosti alu cev – to je pri nas samo profil romb in profil kubo. Za vse ostale profile velja obvezno vijačenje skozi desko v cev.

Seveda, za korita je potrebno pripraviti kovinsko konstrukcijo v razmaku 70 cm.

Ne, obvezno vijačenje z vrha navzdol. Ročaj se vijači v razmaku 70cm-80cm skozi ročaj v nosilno letev. 

Tudi lepljenje ročaja zaradi raztezanja materiala ne pride v poštev.

Izvajamo montažo tudi na obstoječe konstrukcije, v primeru da konstrukcija potrebuje dodelavo nudimo tudi to.

Garancija na izvedbo del na obstoječo konstrukcijo se ne prizna, ker izvajalec ne more predvideti poroznosti (rjavenje v notranjosti cevi zaradi kondenza) materiala konstrukcije.

FASADE

WPC deske ne bodo posivele, barva bo posvetlila 5-10%.

Deske je potrebno oprati v kolikor te naloge dovolj dobro ne opravi dež.

Cena na kvadratni meter je najprej odvisna od izbire profila – romb ali kubo. Trenutno imamo profila v različnih dolžinah in pri pokončni fasadi tudi višina fasade vpliva na ceno zaradi izkoristka desk.

 Glede podkonstrukcije in pritrdilnega materiala pa je težko podati oceno brez, da dobimo vsaj dimenzije fasade – dolžina, višina. V primeru, da so na tistem delu fasade tudi okna potrebujemo vse dimenzije okrog oken. Kjer gre za ožje predele kot so na primer detajli pri oknih je pritrdilnega materiala več.

Pri profilu kubo je možno izbirati tudi razmak ter kako je profil obrnjen, torej različne cene na kvadratni meter.

Maksimalna razdalja med macesnovimi morali je 80 cm.

Pri fasadi s profilom KUBO je razmak med deskami poljuben, tudi profil obračate po želji.

Pri profilu romb pa bo v primeru večjega razmaka viden pritrdilni material (fasadni klipi).

obvestilo


V ponedeljek 24.6.
bo podjetje zaprto.

Hvala za razumevanje.