NAČINI PRITRJEVANJA

WoodCore

Montaža pokončne ograje - profil POLNA DESKA

WoodCore WPC deska za pokončno ograjo – profil polna deska – je dolga 5,8 m in se lahko reže na poljubne dolžine. Desko se lahko tudi zaokroži ali naredi poljubno obliko, saj se obdeluje kakor les. Priporočen razmak med deskami je od 0,5cm do 3 cm. Možno je tudi prekrivanje desk – montaža iz obeh strani. Maksimalni razmak med stebrički je 200 cm. Vijak so vidni iz lica – obvezno je vijačenje iz lica. Kjer je deska privijačena v kovinsko cev je potrebno predvrtati večjo luknjo kot je vijak, da materialu omogočimo temperaturne razlike. Deska je lahko maksimalno 10 cm čez pritrditev. Maksimalen razmak med vodoravno konstrukcijo je 80 cm.

Pokoncna ograja WPC Woodcore deske
stebricki pokoncne ograje

Montaža prečne ograje - profil ROMB

Profil romb ima širino 6,7 cm in dolžino 5,8 m in se lahko reže na poljubne dolžine. Pritrdi se z rf vijaki skozi stebriček v aluminijasto cev v sredini romba iz zadnje strani. Vijak ni viden iz lica. 

Maksimalen razmak med stebrički z L-kotniki na obeh straneh stebrička je 145 cm. V primeru drugačnih oblik stebrov je potrebno razmak zmanjšati.

OPOZORILO: 
Montaža romb deske brez aluminijaste cevi (v sredini romba) NI mogoča! Romb profil se lahko kupi samo skupaj z alu cevjo in ta je že vključena v ceno romb deske. 

deske za ograje wpc precna ograja 359
V primeru, da je razmak med stebrički za profil romb večji od 145 cm potrebujemo vmes še eno povezavo - primer na sliki. Povezava ni privijačena v tla, ampak iz zgornje cevi. To je mogoče v primeru, da je razmak med stebri manjši od 180 cm. Če je razmak večji od 180 cm je potrebno dodati še en stebriček.
pritrjevanje stebricka stebricki aluminj prasno barvan
Spodnji del aluminijastega stebrička za nevidno pritrjevanje desk romb.
pritrjevanje precne ograje stebricki aluminj prasno barvan
Zgornji del aluminijastega stebrička za nevidno pritrjevanje desk romb.
zakljuC48Dek preC48Dne ograje profil romb
Zaključek ograje s čepi.
zakljuC48Dek preC48Dne ograje profil romb s polno desko
Zaključek ograje z letvico.

Pritrjevanje ročaja

Ročaj se vijači v razmaku 50 cm skozi ročaj v nosilno letev Od zgoraj navzdo. Vijak je viden.
Zaradi odtekanja morebitnega kondenza v sredini ročaja je potrebno zvrtati tudi luknje na spodnji strani skozi prvo steno na vsake 50cm. Pri vijačenju upoštevajte, da se material razteza, kar pomeni da mora biti luknja večja kot vijak.

prerez rocaja
Ročaj za ograjo
nacin pritrjevanja rocaj
Luknje na spodnji strani ročaja
pritrjevanje rocaja pohistvena cev aluminij prasno barvan
Pritrditev ročaja

Montaža fasade

Za fasado se naredi najprej izolacija, na njo se privijači podložna letev debeline 4 cm, širine 6 cm iz macesna v razmakih 70 – 80 cm. Na njo se pritrdi romb debeline 2,6 cm + debelina pritrdilnega sistema je 0,5 cm. Skupna debelina na izolaciji je 7,5 cm, kar morate upoštevati, da je v isti ravnini z ostalo fasado.

Če je izolacija v isti ravnini kakor zunanjost WoodCora je potrebno na tem mestu izolacijo stanjšati za 7,5 cm. Okoli oken se pred izolacijo privijači alu kotnik dim 60x60x2 mm.

Montaža se vrši po naslednjem vrstnem redu:
– Najprej se z zadnje strani profila pritrdi montažna plošcica
– Prva fasadna letev se pritrdi spodaj in zgoraj, vsaka naslednja se zatakne za prejšnjo in pritrdi samo zgoraj. Tako je fasada z ene strani gibljiva in se ob vremenskih spremembah lahko krci in razteza ter vedno ostane ravna.

 

OPOZORILO: Montaža romb deske brez aluminijaste cevi (v sredini romba) NI mogoča! Romb profil se lahko kupi samo skupaj z alu cevjo in ta je že vključena v ceno romb deske. 

 

pritrjevanje fasade
Prerez prezračevane fasade z zaključnim slojem - WoodCore WPC romb.
montaža fasade wpc profil romb sprednja stran
Vijačenje profilov je nevidno.
Pritrditev romb profila na macesnove morale.
Pritrditev romb profila na macesnove morale.
Montaža romb profila na morale s klipi.
Montaža romb profila na morale s klipi.